Всіх вивезти не змогли: Британія завершує евакуацію цивільних з Афганістану

Багато афганців, яких не змогли евакуювати, вважають, що їхати в аеропорт Кабула занадто небезпечно / Фото Reuters

Міноборони Великої Британії заявило, що евакуйовано понад 14,5 тис. афганських і британських громадян за два тижні з того часу, як таліби захопили країну.

У суботу, 28 серпня, британські війська завершать евакуацію мирних жителів з Афганістану. Як повідомив головнокомандувач збройними силами генерал Нік Картер, всіх вивезти з країни не вдалося.

На літаках, що залишилися, з Афганістану евакуюють британських військових, повідомляє агентство Reuters.

"Ми наближаємося до кінця евакуації, яка відбудеться впродовж сьогоднішнього дня. А потім необхідно буде вивезти наші війська на літаках, що залишилися", - сказав Картер.

За його словами, було кілька дуже складних рішень, які довелося ухвалити на місці.

"Ми не змогли вивезти всіх, і це було жахливо", - додав Картер.

Пізно ввечері в п'ятницю, 27 серпня, Міністерство оборони Великої Британії заявило, що евакуйовано понад 14,5 тис. афганських і британських громадян за два тижні з того часу, як таліби взяли країну під свій контроль. При цьому багато афганців, яких не змогли евакуювати, вважають, що їхати в аеропорт Кабула занадто небезпечно.

Читати також"Я бачив кінець світу": чоловік, який вижив після теракту в Кабулі, розповів, як все було

Як відомо, Велика Британія була ключовим союзником Вашингтона з самого початку операції в Афганістан під керівництвом США в 2001 році, в результаті якої був повалений Талібан, який правив тоді.

Ситуація в Афганістані - про що раніше писав Главред:

Новини заразКонтакти