Верховна Рада розгляне зміни до постанови про місцеві вибори - Козак

Україна на переговорах у Берліні погодилася переглянути постанову про місцеві вибори / Reuters

Рішення було ухвалене на перемовинах у Берліні.

Глава Адміністрації президента РФ Дмитро Козак заявив, що в рамках переговорів радників у Берліні 11 вересня Україна погодилася переглянути постанову про місцеві вибори в країні.

"Домовилися про те, що найближчим часом Рада розгляне проект постанови, що коригує ту постанову, яка була прийнята 15 липня", - сказав він на прес-конференція журналістам.

Російський чиновник звернув увагу на погіршенні ситуації з врегулюванням конфлікту на Донбасі у зв'язку з тим, що український парламент проголосував за постанову про проведення місцевих виборів, оскільки умови, зазначені в документі, суперечать мінським домовленостям.

Козак підкреслив, що питання проведення саміту нормандської четвірки в Берліні не обговорювалося, оскільки немає "підстав для його проведення".

"Проривів немає. На жаль, не можу похвалитися тим, що з усіх питань вдалося досягти узгоджених рішень... Ви знаєте, що каменем спотикання є тверда позиція України - я маю на увазі кількість голосів у парламенті України - щоб відійти від мінських угод», - підкреслив представник Володимира Путіна.

Читати такожЄрмак назвав головне досягнення переговорів радників у Берліні

Переговори в нормандському форматі:

Автор: Яна Катасонова
Новини заразКонтакти