Удвічі більше за попередні оцінки: скільки військових КНДР направили до РФ

КНДР уже відправила в РФ 3000 військових / колаж: Главред, фото: 4 окрема танкова бригада, ua.depositphotos.com

Очікується, що до грудня буде розгорнуто 10 000 північнокорейських солдатів на території РФ.

Північна Корея відправила 3000 військовослужбовців до Росії для участі в бойових діях проти України. Про це повідомили південнокорейські законодавці, після брифінгу представників національної розвідки, пише Reuters.

На закритому брифінгу в парламентському комітеті директор Національної розвідувальної служби заявив, що ще 1500 північнокорейських військових приєдналися до 1500, які, за оцінками його відомства, перебували в країні минулого тижня.

"3000 північнокорейських солдатів, відправлених до Росії, були розподілені між кількома військовими базами й проходять підготовку", - йдеться у повідомленні.

За даними відомства, Північна Корея планує до грудня відправити до Росії загалом 10 000 військових.

Також відомо, що РФ найняла чимало перекладачів для північнокорейських солдатів. Їх вчать сучасної тактики війні з використанням безпілотників, однак на адаптацію потрібен час. Тож у Південній Кореї вважають, що серед солдатів КНДР може бути багато втрат, щойно їх відправлять на фронт.

"Російські інструктори оцінюють, що північнокорейські військові мають відмінні фізичні якості і моральний дух, але їм не вистачає розуміння сучасних методів ведення війни, таких як атаки з використанням безпілотників", - повідомив депутат комітету Лі Сон Гвен.

Армія КНДР / Инфографика: Главред

Армія КНДР - що про неї відомо

Корейська народна армія - збройні сили Корейської Народно-Демократичної Республіки.

До складу КНА входять: органи військового управління, сухопутні війська, військово-повітряні та протиповітряні сили, військово-морські сили, з 2012 року - стратегічні ракетні війська, а також з 2017 року - спеціальні тактичні війська, пише Вікіпедія.

Загальна чисельність кадрових військовослужбовців у КНА становить, за різними оцінками, від 850 тис. до 1,2 млн осіб. У резерві налічується близько 4 млн осіб. Мобілізаційний резерв - 4,7 мільйона осіб, мобілізаційні ресурси - 6,2 мільйона осіб, а придатні до військової служби 10 мільйонів осіб.

Строкова служба в корейській народній армії триває 10 років для чоловіків і 5 років для жінок. Жінки в КНДР проходять строкову службу нарівні з чоловіками.

Переважна частина військ розташована в районі демілітаризованої зони на кордоні з Південною Кореєю.

Війська КНДР в Україні – останні новини

Нещодавно міністр оборони США Ллойд Остін підтвердив, що війська Північної Кореї вже перебувають у РФ. З'явилися відповідні докази. Вашингтон розбирається, з якою метою Пхеньян відправив своїх військових на територію російської держави.

Військовий експерт, головний редактор Defense Express Олег Катков розповів, що Північна Корея надала Росії не просто військових, а представників так званих сил спеціальних операцій. Він вважає, що ситуація яка зараз відбувається із перекиданням військ КНДР в Україну є достатньо загрозливою.

У виданні The Guardian повідомляли, що російська окупаційна армія може залучати північнокорейські війська для штурмових дій на сході України у зимовий період. Також військові з Північної Кореї можуть використовуватися країною-агресоркою Росією для підтримки логістики та інженерних робіт поблизу лінії фронту.

Читайте також:

Новини заразКонтакти