Вашингтон не пробачив Москві хакерську атаку і пообіцяв покарати не лише санкціями

Джейк Салліван заявив, що Вашингтон готує удар по Москві через хакерську атаку / Reuters

На даний момент розвідка США займається визначенням збитку, який було завдано під час атак на американські відомства, уточнив Салліван.

Вашингтон найближчими тижнями визначиться з заходами у відповідь на торішню хакерську атаку Росії на американські федеральні відомства, заявив радник президента США Джо Байдена з нацбезпеки Джейк Салліван. Він уточнив, що це будуть не лише санкції.

"Ми підготуємо відповідні заходи за тижні, а не за місяці", - сказав він в ефірі телеканалу CBS. За його словами, наразі розвідка США займається визначенням збитку, який було завдано під час атак на американські відомства, а також установкою осіб, які до цього причетні.

При цьому Салліван підкреслив, що мова буде не тільки про запровадження санкцій.

"Відповідь включатиме набір інструментів - видимих і невидимих. Це будуть не просто санкції", - підкреслив Салліван.

Хакерська атака на США - що про це відомо

Інформагентство Reuters 13 грудня опублікувало інформацію, згідно з якою хакери з Росії зламали сервери Мінфіну США і Національного управління з комунікацій. Вони могли отримати відомості з електронного листування американських відомств.

У The Washington Post з посиланням на власні інсайдерські джерела вважають, що кібератаку реалізувало угруповання Cozy Bear, пов'язане з російською розвідкою.

Санкції США проти Росії - про що йшлося раніше:

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти