У Росії оцінили плани Лукашенка поділитися владою у Білорусі

Росія підтримує Конституційну реформу у Білорусі / Reuters

Москва підтримує Олександра Лукашенка.

Початок діалогу про реформу Конституції Республіки Білорусь може посприяти врегулюванню внутрішньополітичної кризи на території держави.

Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров, повідомляє інформагентство Інтерфакс.

За його словами, у Росії позитивно оцінюють розмову Лукашенка з страйкуючими працівниками трудових колективів, під час якої чинний президент РБ висловився про можливість реформування Основного закону країни.

"Президент Лукашенко не раз висловлювався останнім часом під час зустрічей з робочими колективами за діалог, в тому числі - найважливіша пропозиція - діалог про реформу конституції. Нам здається, що це той самий шлях, який вельми і вельми перспективний", - сказав Лавров.Читати такожУ Міноборони Білорусі озвучили план зі зміни політичного курсу країни

Раніше глава російського зовнішньополітичного відомства Сергій Лавров заявив, що для Кремля буде прийнятним будь-який варіант переговорів білоруської влади і опозиції, який запропонує Лукашенко.

Тим часом у Білорусі проходять масштабні антиурядові мітинги. Десятки тисяч білорусів зібралися на протести проти фальсифікації президентських виборів і насильства силовиків щодо протестувальників.

Нагадаємо, Лукашенко заявляв, що перевибори у Білорусі можливі тільки в тому випадку, якщо буде прийнята нова Конституція Республіки.

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти