В опозиції Білорусі анонсували розтрощення режиму Лукашенка

У Білорусі готуються нові масові акції, мітинги і страйки / Reuters

Громадяни хочуть самостійно вирішувати свою долю - це повинна розуміти нелегітимна влада, заявив Павло Латушко.

У Білорусі почався страйк проти правлячого режиму Олександра Лукашенка. Опозиція планує провести низку заходів, які здивують владу і створять серйозну загрозу її існуванню. Люди готують масові протести і мають намір показати режиму, що вони хочуть самі вирішувати свою долю.

Про це заявив учасник Координаційної ради Білорусі Павло Латушко в ефірі телеканалу Україна 24.

За його словами, опозиція має намір діяти рішуче - народний ультиматум вже оголошений, він стартує 25 жовтня. Після цього будуть реалізовані акції, які по-справжньому здивують режим Олександра Лукашенка.

"Ми плануємо здійснити низку заходів, яким дуже здивується і буде захоплена зненацька нелегітимна білоруська влада. Створюється дуже серйозна загроза її існуванню. Ми будемо крок за кроком цей тиждень демонструвати це владі", - сказав Латушко.

Також він додав, що люди різного віку вже збираються у своїх дворах і готують заходи з метою демонстрації невдоволення ситуацією. Офіційна влада повинна зрозуміти наміри народу самостійно визначати своє майбутнє.Читати також"Фашисти, садюги": у Білорусі ОМОН хапає перехожих прямо у дворах

"Це насправді такий позитивний установчий рух, він спрямований на те, щоб дати зрозуміти владі, що сьогодні громадяни самі хочуть вирішувати свою долю — від центральної до місцевої влади. Це дуже важливий сигнал для нелегітимного керівництва Білорусі", - підкреслив опозиційний політик.

Події у Білорусі

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти