У Кремлі прокоментували відмову Вашингтона від ядерної угоди на умовах Путіна

Пєсков прокоментував відмову США від ядерної угоди на умовах Путіна / Reuters

За словами Дмитра Пєскова, відмова від ДСНО матиме "вельми згубні наслідки".

У Кремлі висловили надію, що контакти з США будуть продовжені попри відмову Білого дому продовжити на рік Договір про стратегічні наступальні озброєння (ДСНО) без додаткових умов, як запропонував Володимир Путін. Як заявив прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков, це матиме «вельми згубні наслідки», і Москва хотіла б досягти прогресу в переговорах.

Про це повідомляє Коммерсанть.

«Ми сподіваємося на те, що в будь-якому разі будуть продовжені контакти з американською стороною. Загалом, звичайно, як уже говорив президент, продовження договору на рік дозволило б нам виграти час, виграти ці 12 місяців для субстантивних і серйозних переговорів з питань контролю над озброєннями", - сказав Пєсков.

На запитання журналістів про те, чи полягає причина в президенті США Дональді Трампі, він відповів:

"Ми не говоримо конкретно про президента Трампа, ми говоримо про американську сторону, і ми знаємо, що американська сторона якраз відмовилася від продовження на рік цього документа».

За словами Дмитра Пєскова, відмова від ДСНО матиме "вельми згубні наслідки", і Москва хотіла б досягти прогресу в переговорах.

Ядерна угода США і Росії - про що йшлося раніше:

Ядерна угода між Росією і США - що важливо знати:

СНО-III (договір між Російською Федерацією і Штатами про заходи щодо подальшого скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь, у тому числі ядерних озброєнь – ред.) був підписаний між президентами Бараком Обамою і Дмитром Медведєвим, але сьогодні Вашингтон вважає його застарілим і не відповідає американським інтересам.

Адміністрація Трампа наполягає на його заміні довгостроковим пактом про контроль над озброєннями, під яким, крім США і Росії, повинен поставити підпис Пекін.

Термін дії нинішнього пакту закінчується в лютому 2021 року. Якщо адміністрація Трампа відмовиться від його продовження, то вперше за десятиліття жодних ядерних обмежень у США і Росії не буде - принаймні на папері.

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти