У ЄС висунули ультиматум Лукашенку і анонсували ще один удар по режиму Білорусі

У Євросоюзі назвали режим Лукашенка "правлячою клікою" і закликали до організації національного діалогу / Скріншот Telegram-канал Пул першого

У Євросоюзі закликають Лукашенка піти на поступки.

Правлячий режим Олександра Лукашенко у Білорусі продовжує силою утримувати владу в країні і не йде на діалог з громадянським суспільством. Якщо офіційний Мінськ не піде на поступки, Брюссель знову вдарить санкціями.

Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас під час онлайн-конференції Мінський форум, коментуючи перспективи посилення санкцій проти режиму Лукашенка у Білорусі, повідомляє РИА Новости.

За словами дипломата, обмежувальні заходи ЄС спрямовані на осіб, які підтримують правління Лукашенка на території республіки. Білоруський режим, як і раніше, ухиляється від проведення національного діалогу, і якщо надалі в цьому напрямку не відбудеться жодних змін, Брюссель запровадить нові санкції.Читати такожЗахоплення Лукашенка і удар по його режиму: у Тихановської зробили нову заяву

"Оскільки Лукашенко і його правляча кліка продовжують покладатися на кийки замість серйозного національного діалогу, ми у Європейському Союзі запровадили санкції і нещодавно посилили їх. І якщо Лукашенко і його прихильники не поступляться, ми розширимо ці санкції. Важливо відзначити, що ми націлені за допомогою санкцій на стовпи режиму Лукашенка", - підкреслив Хайко Маас.

Санкції ЄС проти режиму Лукашенка

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти