У ЄС розкрили деталі нових санкцій проти РФ через Навального

Росію чекають нові санкції, заявили в ЄС

Рішення про нові санкції проти РФ може бути прийнято вже 22 лютого, не виключив Александер Шалленберг.

Євросоюз прийме рішення про запровадження нових антиросійських санкцій у зв'язку з тюремним ув'язненням опозиціонера Олексія Навального.

За словами міністра закордонних справ Австрії Александера Шалленберга, рішення може бути прийнято під час зустрічі глав дипломатичних відомств країн ЄС у понеділок, 22 лютого, пише Welt am Sonntag.

За словами Шалленберга, очікується "широка більшість" на підтримку санкцій серед 27 країн-членів Євросоюзу. Він закликав до єдності його членів у питанні протистояння Росії.

"Ми будемо обговорювати на Раді у закордонних справах належну реакцію у справі Навального. Просто коментувати те, що відбувається в Росії, стоячи осторонь, і погрожувати санкціями, недостатньо", - заявив австрійський дипломат.

Видання пише, що обмежувальні заходи, швидше за все, включатимуть точкові санкції проти фізичних осіб і організацій, які будуть введені за допомогою нового санкційного механізму ЄС, мета якого - покарання порушників прав людини.

Шалленберг впевнений, що нові обмежувальні заходи повинні бути "політично продуманими і юридично заснованими". Він пояснив, що деякі особи скористалися юридичними механізмами для того, щоб викреслити себе з санкційних списків ЄС через відсутність необхідних доказів.

Вирок Навальному:

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти