Померла легендарний радянський композитор

Людмила Лядова / Скриншот из видео

Легендарний радянський композитор і автор хітів для Едуарда Хіля, Едіти П'єхи й Валентини Толкунової померла у вельми поважному віці - 95 років.

Легендарний радянський композитор Людмила Лядова померла в лікарні у Москві від наслідків коронавірусу-19 у віці 95 років. Про це повідомляє портал РИА Новости з посиланням на її колишнього адміністратора Галину Горбенко. Наприкінці лютого Лядову госпіталізували з діагнозом COVID-19. У лікувальному закладі стан почав погіршуватися і її перевели в палату реанімації. Минулого тижня представник Лядової повідомляв, що у композитора вражені 75% легенів і її стан медики оцінюють як важкий.

Лядова народилася 29 березня 1925 року в Єкатеринбурзі. Музичну освіту отримала в 1948 році в Уральській консерваторії. У 1951-му Лядову прийняли до Спілки композиторів СРСР.

Вона написала музику більш ніж до 800 пісень - Старий марш на вірші Михайла Владимова, Барабан на вірші Ігоря Шаферана і Ай-люлі для співачки Тамари Міансарової. Пісні на її музику виконували Юрій Богатіков, Едуард Хіль, Гелена Веліканова, Людмила Зикіна, Едіта П'єха, Валентина Толкунова.

Читайте такожВід коронавірусу помер легендарний український вчений і політик

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти