Кримінальної справи немає: у Росії закрили очі на ситуацію з Навальним

У Росії не відкривають справу за фактом отруєння Навального / Reuters

Прессекретарка російського опозиціонера поскаржилася, що на отруєння Навального не відреагували правоохоронці РФ.

Російські правоохоронні органи ігнорують ситуацію, що сталася з опозиціонером Олексієм Навальним. Станом на 24 серпня кримінальну справу так і не порушено.

Про це повідомила прессекретарка політика Кіра Ярмиш у своєму Твіттері.

"У четвер відразу після госпіталізації Олексія ми подали заяву про отруєння до СК в Москві і до поліції в Томську. Рішення щодо порушення справи за законом приймається за три дні. Термін закінчився о 13: 30 неділі. Справа досі не порушена", - зазначила Ярмиш.

Як відомо, Олексій Навальний 20 серпня потрапив до реанімації лікарні Омська після того, як йому стало зле в літаку. Опозиціонера приєднали до апарату штучної вентиляції легенів. Потім стало відомо, що він впав у кому.

Прессекретарка Навального Кіра Ярмиш стверджувала, що політик отруєний, і відповідальність за отруєння лежить на російському президентові Володимирі Путіні.

Читати також"Тут лежить ворог Путіна": німецькі ЗМІ показали, де лікують НавальногоНагадаємо, раніше представник уряду Німеччини Штеффан Зайберт заявив, що російського опозиційного політика Олексія Навального могли отруїти.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

За словами Зайберта, існує "певна ймовірність" отруєння російського опозиціонера.

"На жаль, в новітній російській історії було кілька підозрілих випадків", - сказав він.

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти