Удар у спину від силовиків: у Білорусі розкрили сценарій повалення Лукашенка

Олександр Лукашенко на зустрічі з силовиками / Reuters

При найменшій небезпеці Олександр Лукашенко кине силовиків напризволяще, впевнений Сергій Анісько.

За 26 років перебування при владі Олександр Лукашенко переробив силові структури Білорусі під себе, особливо вищий керівний склад.

Про це підполковник білоруського КДБ у відставці Сергій Анісько розповів в інтерв'ю Gazetaby.com.

"Призначення силовиків - прерогатива Лукашенка, який проводить ретельний відбір. І ось за 26 років виник монолітний загін керівної ланки, що захищає правителя", - пояснив він.

У той же час він звернув увагу на те, що така ситуація спостерігається в основному серед керівної ланки, а не рядового складу.

"Серед рядових співробітників МВС, КДБ бродіння умів досить велике. На бік Лукашенка встали не контори, а їхні керівники. Але треба відзначити, лава запасних у Олександра Григоровича коротенька. Суджу по тій кадровій чехарді, яка спостерігається останнім часом", - підкреслив Анісько.

При цьому він не виключив, що може виникнути ситуація, коли білоруські силовики підуть проти Лукашенка.

Читати також"Жесть" у Мінську: ОМОН кийками побив дівчину, яка заступилася за хлопця"Ще можливі інші процеси. Свого часу силовики Чаушеску розстрілювали людей, а через кілька діб вони вже були з народом", - зазначив підполковник КДБ у відставці.

Він також упевнений, що при найменшій небезпеці Лукашенко кине силовиків напризволяще.

“Вони думають, що Лукашенко буде їх рятувати. Та ні фіга не буде. Себе буде, синів своїх буде - а іншим кине клич як на кораблі: рятуйся, хто і як може", - додав Анісько.

Читати такожЛукашенко закінчить трибуналом: Тихановська озвучила сценарій нового удару по режиму

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти