У Меркель відреагували на заяву Зеленського про нормандську зустріч

Берлін взяв до відома заяву Зеленського за нормандським форматом / pixabay

Уряд Німеччини розгляне пропозицію президента України про зустріч нормандської четвірки.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель взяла до уваги заяву президента України Володимира Зеленського, який висловив готовність провести зустрічі окремо з кожним з лідерів нормандської четвірки, у разі, якщо буде затягуватися проведення спільної зустрічі лідерів країн у нормандському форматі.

"Уряд ФРН взяв до відома заяви українського президента. Канцлер Ангела Меркель знаходиться в регулярному контакті з президентом Зеленським та іншими учасниками "нормандського формату", - заявили в Кабміні ФРН, пише ТАСС.

При цьому представник німецького уряду відмовився назвати, коли може бути зустріч нормандської четвірки або двостороння зустріч Зеленського з Меркель, зазначивши, що "своєчасно проінформує" про це.

Читати такожЗеленський має намір особисто обговорити з Путіним, Меркель і Макроном Донбас

Напередодні, президент Володимир Зеленський заявив про підготовку до нормандського саміту (Німеччина, Франція, Україна, РФ). У разі, якщо лідери не зможуть зібратися на саміт, глава держави висловив готовність зустрітися особисто з кожним.

"У будь-якому випадку, готується нормандська зустріч. Вона повинна бути. Я від себе скажу, і я це сказав нашим західним партнерам: буде зустріч в нормандському форматі — я знайду формат, коли зустрінуся з кожним з цих лідерів нормандської четвірки. Як то кажуть, якщо гора не йде до Магомета, то нічого страшного, значить, я зустрінуся з кожним окремо. Відкладати вирішення цього питання не вийде",- сказав Зеленський на пресконференції в рамках форуму Україна 30. Культура. Медіа. Туризм.

Зазначимо, остання зустріч лідерів нормандського формату відбулася 9 грудня 2019 року.

Зустрічі в нормандському форматі і переговори по Донбасу - про що раніше повідомляв Главред:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти