У Байдена готують "відверту розмову" з Кремлем: ЗМІ дізналися, про що піде мова

Відносини США та Росії ускладнилися останнім часом / Reuters

Сполучені Штати не налаштовані на ескалацію, але хочуть показати Росії, "яку саме діяльність не хочуть терпіти".

Високопоставлений представник американської адміністрації заявив, що очікується "відверта розмова" між США та Російською Федерацією. Мова йтиме про російські заходи у відповідь на американські санкції.

Подібні бесіди вже проходили, а також намічені на найближчий час. Про це пише РИА Новости з посиланням на неназваного співрозмовника з американської адміністрації.

Він заявив, що Штати не налаштовані на ескалацію, але хочуть показати Росії, "яку саме діяльність не хочуть терпіти".

"Ми поки намагаємося зрозуміти в точності, які її (Росії, - ред.) наміри", - сказав представник американської адміністрації.

За його словами, в цілому США демонструють "довготривалий" підхід до Росії та Афганістану.

"Ми не намагалися отримати моментальне задоволення, а хотіли отримати правильну відповідь", - зазначив представник адміністрації, описуючи перші 100 днів Джо Байдена в ролі президента.

Блінкен назвав умови співпраці з РФ

Тим часом держсекретар США Ентоні Блінкен в інтерв'ю CNN заявив, що Вашингтон зможе співпрацювати з Росією. Однак Москва повинна не загострювати двосторонні відносини.

Блінкен вважає, що "стабільніші відносини " між США та Росією залежать від президента Володимира Путіна.

"Якщо він відмовиться від ескалації, тоді, я думаю, будуть сфери, в яких ми зможемо працювати разом на благо наших спільних інтересів. Наприклад, в області стратегічної стабільності", - сказав держсекретар.

Як приклад він навів продовження договору про скорочення та обмеження стратегічних наступальних озброєнь в січні цього року.

У Лаврова поскаржилися на Байдена

Тим часом глава російського МЗС переклав відповідальність за двосторонні відносини між Москвою і Вашингтоном на Адміністрацію президента США. За його словами, в Росії пропонували США вирішити дипломатичний конфлікт. Але у Джо Байдена нібито відмовилися прийняти ці пропозиції.

Лавров розповів РИА Новости, що у нього була відповідна розмова з Блінкеном.

"Я нагадував про це Блінкену. Не нав'язуючись. Просто сказав, що очевидним кроком для того, щоби ми могли нормально працювати, стало б обнулення всього того, що почав Барак Обама", - сказав Лавров.

За словами Лаврова, ситуація не змінилася "ні з приходом до влади в Сполучених Штатах республіканців, ні з вступом на посаду Байдена".

Санкції США проти Росії - про що раніше писав Главред:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти