Туреччина пом'якшила удар НАТО по Білорусі: експерт пояснив, до чого тут Росія

Володимир Путін і Реджеп Таїп Ердоган / Reuters

Анкара підіграє Російській Федерації. Натомість Ердоган міг виторгувати у Путіна щось, щоби РФ не була до неї занадто агресивною.

Туреччина змусила союзників НАТО пом'якшити офіційну реакцію на примусову посадку літака Ryanair в Білорусі на прохання Росії. Таку думку озвучив Главреду політичний та економічний експерт Тарас Загородній.

За його словами, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган грає на кілька фронтів. Зокрема, він не визнає російським Крим, оскільки розуміє, що в Туреччині живуть кримські татари, які будуть його підтримувати, продає Україні зброю та заробляє на цьому гроші.

«З Росією він теж намагається не йти на фронтальне протистояння, оскільки світ такий, що сьогодні подружилися, а завтра – посварилися. Тому, говорячи про позицію щодо резолюції НАТО, Ердоган також міг виторгувати у Путіна щось, щоби РФ не була до неї занадто агресивною", - припустив Загородній.

За його словами, точок дотику у Туреччини та Росії достатньо. Наприклад, вони проявляють активність в Сирії та Лівії.

«Причому Туреччина змогла зайняти в Лівії місце РФ за рахунок висадки свого десанту. Не виключено, що також могла йти мова про торги за Південний потік і вибивання знижок на російський газ», - додав Загородній.

Екстрена посадка літака Ryanair в Мінську-про що раніше писав Главред:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти