Конгресмени просять Трампа відповісти на отруєння Навального санкціями

Трампа просять відповісти на отруєння Навального санкціями / Reuters

У Конгресі США переконані, що на отруєння російського опозиціонера треба відповісти так само, як і на замах на Скрипалів.

Американські конгресмени у вівторок, 8 вересня, запропонували президенту США Дональду Трампу відреагувати на отруєння Олексія Навального так само, як на замах на Сергія Скрипаля.

Про це повідомляє axios.com.

Як заявили очільник комітету у закордонних справах Палати Представників Конгресу демократ Еліот Енгел і його заступник республіканець Майкл Маккол, глава Білого дому повинен задіяти американський закон щодо контролю над хімічною і біологічною зброєю і заборону його застосування.

"Отруєння пана Навального викликає особливу тривогу, враховуючи, що речовина з групи «Новачок» також використовувалося під час нападу у березні 2018 року на колишнього офіцера російської розвідки Сергія Скрипаля у Солсбері, Англія», - відзначили Енгел і Маккол.

На їхню думку, якщо буде встановлено, що російський уряд знову застосував хімічну зброю проти одного зі своїх громадян, слід ввести додаткові санкції.

Зазначимо, 5 вересня президент США Донадьд Трамп уперше прокоментував отруєння російського опозиціонера Олексія Навального нервово-паралітичною речовиною з групи "Новачок".

"Я точно не знаю, що сталося. Ситуація мені здається трагічною. Це жахливо. Цього не мало статися. У нас ще немає чітких доказів, але ми подивимося уважніше. Я буду дуже злий, якщо ця інформація підтвердиться", - сказав Трамп.

Отруєння Навального - про що йшлося раніше:

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти