Трамп vs Байден: опитування показало лідера президентських перегонів

Трамп або Байден: хто стане наступним президентом США / Reuters

Кандидат від демократів випереджає республіканця.

У США демократ Джо Байден на 10% випереджає президента республіканця Дональда Трампа за популярністю серед виборців.

Як свідчать дані опитування громадської думки, проведеного телеканалом NBC і газетою The Wall Street Journal, за Байдена виступили 52% опитаних американців, тоді як 42% підтримують чинного главу Білого дому.

Уточнюється, що Байден перевершив Трампа за популярністю на шість процентних пунктів (51% проти 45%) в 12 штатах, де поки неясно, за кого проголосує більшість: Арізоні, Флориді, Джорджії, Айові, мені, Мічигані, Міннесоті, Північній Кароліні, Нью-Гемпширі, Неваді, Пенсільванії і Вісконсині.

Результати опитування показали, що Байден користується більш значною підтримкою серед афроамериканців, виборців у віці 18-34 років, жінок, літніх людей і фахівців з вищою освітою. Трамп більш популярний серед простого населення, як правило, без вищої освіти.

Читати такожХто переможе на виборах у США: американський політолог дав прогноз48% респондентів також висловилися на користь того, щоб Конгрес контролювали демократи, а 43% - республіканці. При цьому 45% опитаних схвалили роботу Трампа на посаді президента, а 52% - ні.

Опитування відбулося 29-31 жовтня, в ньому взяла участь тисяча зареєстрованих виборців. Похибка соціологи оцінюють в 3,1%.

Зазначимо, вибори президента США відбудуться 3 листопада.

Вибори в США

Автор: Яна Катасонова
Новини заразКонтакти