Трамп вимагав від влади Джорджії знайти для нього голоси - WP

Трамп вимагав від влади Джорджії знайти для нього голоси / Фото Reuters

У розпорядження ЗМІ потрапив запис розмови Трампа і держсекретаря штату Джорджія.

Чинний глава Білого дому Дональд Трамп закликав держсекретаря штату Джорджія Бреда Раффенспергера перерахувати голоси в штаті та "знайти" для нього 11780 голосів. Керівництво штату всіляко переконувало Трампа в неможливості таких дій.

Як повідомляє видання Washington Post з посиланням на запис розмови за 2 січня, який потрапив у розпорядження ЗМІ, «людина з голосом, схожим на голос Трампа просить співрозмовників з голосами, схожими на голоси держсекретаря штату і його юридичного радника Райана Джермані про перерахунок голосів у штаті».

"Тому дивись. Все, що я хочу зробити, це таке. Я просто хочу знайти 11780 голосів, що на один більше, ніж ми. Тому що ми виграли цей штат.

Ви знаєте, що вони зробили, і ви це не розкриваєте. Це кримінальний злочин, це кримінальний злочин. І ви не можете допустити цього. Це великий ризик для вас і для вашого юриста.

Це неможливо, щоб я програв у Джорджії. Неможливо. Ми виграли штат з перевагою в сотні тисяч голосів", - наводить текст розмови видання.

Співрозмовники Трампа запевняли його, що той володіє неправдивими даними щодо результатів виборів і переконували в абсолютній точності підрахунку голосів у штаті.

Всі сторони, які за версією видання брали участь у розмові, не дали коментарі щодо підтвердження деталей телефонної бесіди.

Сам Трамп за 4 години до оприлюднення запису згадав про розмову з держсекретарем Джорджії у своєму Twitter.

"Учора я говорив із держсекретарем Бредом Раффенспергером про округ Фултон та фальсифікацію виборців у Джорджії. Він не хотів або не міг відповісти на такі запитання як афера щодо "бюлетенів під столом", знищення бюлетенів, "виборців" не зі штату, мертвих виборців тощо. Він взагалі нічого не тямить",- сказав Трамп.

Додамо, Білий дім анонсував виступ Трампа з переможною промовою у понеділок, 4 січня, в Джорджії, де, згідно з офіційними даними, перемогу здобув його суперник Джо Байден.

Вибори в США - про що йшлося раніше:

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти