Тихановська зробила заяву щодо помилування Лукашенка

Питання амністії для Лукашенка розглянуть, якщо під час протестів більше не буде жертв - Тихановська / Reuters

Більшість людей у Білорусі вважають Лукашенка злочинцем, стверджує Світлана Тихановська.

На діючого президента Білорусі Олександра Лукашенка очікує відповідальність за законом за дії силовиків під час протестів на території країни. Однак йому можуть бути надані гарантії недоторканності в тому випадку, якщо більше не буде жертв.

Про це заявила колишній кандидат у президенти Білорусі Світлана Тихановська у інтерв'ю інформагентству РБК.

За словами Тихановської, особисто вона наразі не визначилася з власною позицією з цього питання. Але події торкнулися сім'ї білорусів, є загиблі, які виступають проти будь-яких гарантій Лукашенку.

Політик вважає, що питання амністії Лукашенка буде обговорюватися в тому випадку, якщо надалі більше не буде жертв.Читати такожТихановська пригрозила білоруським силовикам і поставила жорстку умову

"Якщо більше не буде жертв, то це питання може стати і стане, напевно, предметом перемовин. Коли ми сядемо за стіл, ми це все зможемо обговорити. Тому що більшість людей сприймають його як злочинця", - додала Тихановська.

При цьому обраний за версією опозиції Білорусі президент вважає, що вирішувати питання Лукашенка буде суд.

"Кінцеве рішення буде за справедливим судом. Ця людина є таким же громадянином республіки Білорусь, як і будь-яка інша. І на цю людину поширюються точно такі ж закони, як і на будь-якого іншого громадянина республіки Білорусь", - підкреслює Тихановська і зізнається, що щодо цього питання поки що немає остаточного рішення.Читати такожТихановська готує новий удар: у Білорусі анонсували масштабні протести

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти