Тихановська запропонувала угоду силовикам режиму Лукашенка

Тихановська закликала силовиків Білорусі приєднатися до народного ультиматуму опозиції / Reuters

Тихановська нагадала, що термін вимог до Лукашенка закінчується вже за 5 днів.

Співробітники силових структур повинні припинити виконувати накази режиму Олександра Лукашенка. Їм слід зробити публічну заяву і перейти на бік народу. Силовикам потрібно приєднатися до ультиматуму, оскільки чинний правлячий режим країни незабаром припинить існування.

Про це заявила лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська, повідомляє пресслужба політика в Telegram.

За її словами, силовики повинні розуміти, що накази їм незабаром буде віддавати нова влада, тому не потрібно слухати чиновників режиму Лукашенка – їх розпорядження поза законом.

Опозиційний політик вважає, що чинна влада фактично припиняє існування. Щоб залишитися на своїй роботі, силовикам слід перейти на бік народу.

"Народний ультиматум - це ваш шанс стати на бік білорусів. Якщо ви не згодні виконувати злочинні накази – не робіть цього. Режим знає, що вмирає - і намагається розділити свою долю з усіма вами, замаравши честь вашої форми. Не допустіть цього", - зазначила Тихановська, додавши, що відповідальність перед законом нестимуть тільки учасники заходів з розгону народних мітингів.

Також вона додала, що у Білорусі не буде масових звільнень у лавах силовиків і порадила їм зв'язатися з опозицією, після чого зробити заяву на підтримку білоруського народу.

Читати також"Бережіть носи, мерзотники": у Лукашенка загрожують мітингувальникам у Білорусі

"Поголовної люстрації не буде. У новій Білорусі потрібна ваша робота, потрібна система силових відомств. Тому зв'яжіться з нами, з фондами, зробіть публічне звернення на підтримку свого народу. Виконайте присягу, яку кожен з вас давав білорусам. До народного ультиматуму залишилося 5 днів", - підкреслила Тихановська.

Події у Білорусі

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти