Стали відомі деталі указу Путіна щодо введення миротворців до Нагірного Карабаху

Згідно з указом Путіна, російські миротворці будуть розміщені у Нагірному Карабасі на найближчі 5 років / Reuters

Вірменія або Азербайджан мають право заявити про виведення російських миротворців з Нагірного Карабаху.

Росія відправляє до Нагірного Карабаху 1960 російських військовослужбовців і військову техніку в рамках місії зі встановлення миру на території колишнього вірменського анклаву. Миротворців розмістять на лінії розмежування у Карабасі і вздовж Лачинського коридору.

Про це йдеться в указі президента РФ Володимира Путіна Про заходи на підтримку миру у Нагірному Карабасі, підписаному 9 листопада, повідомляється на Офіційному інтернет-порталі правової інформації.

Згідно з опублікованим документом, РФ направляє до Нагірного Карабаху 1960 російських миротворців зі стрілецькою зброєю, бронетранспортерами, автотранспортною та спеціальною військовою технікою.

Зазначено, що російські миротворці розміщуються у Карабасі на 5 років з умовою автоматичного продовження перебування миротворчої місії на аналогічні за терміном періоди. Миротворча місія РФ може бути виведена з Нагірного Карабаху в тому випадку, якщо за 6 місяців до закінчення 5-річного терміну Баку або Єреван повідомлять про це Москву.

Читати такожЕксперт пояснив, чому Росія розгромно програла війну у Нагірному Карабасі

У документі підкреслюється, що миротворці будуть розташовані на лінії розмежування у Нагірному Карабасі і вздовж Лачинського коридору. Федеральна служба безпеки Росії проконтролює забезпечення Вірменією транспортного коридору між західними районами республіки Азербайджан і Нахічеванню.


​​​​​​

Конфлікт у Нагірному Карабасі

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти