США розширили "чорний список" проти режиму Путіна

США розширили санкції проти Росії / Reuters

До чорного списку потрапляють організації та особи, які "залучені до діяльності, що суперечить національній безпеці або інтересам зовнішньої політики США".

Міністерство торгівлі США додало до свого чорного списку 34 іноземні компанії в п'ятницю, 9 липня. Серед них шість фізичних і юридичних осіб з Росії, випливає з документа, опублікованого в Базі Федерального реєстру - збірки документів американського уряду.

Зазначено, що до чорного списку потрапляють організації та особи, які "залучені до діяльності, що суперечить національній безпеці або інтересам зовнішньої політики США".

У списку фігурують росіяни Андрій Кузнєцов, Дмитро Кравченко і Маргарита Кузнєцова. Серед компаній - ТОВ Тесон, ТОВ Трейд-Компонент та група компаній Радіант.

Обмеження на видачу ліцензій цим компаніям в США набувають чинності 12 липня.

Мінторг зазначив, що перераховані вище компанії та особи "намагалися закупити товари в США для діяльності, що суперечить інтересам національної безпеки і зовнішньої політики Вашингтона". Зокрема, вони "беруть участь у закупівлі електронних компонентів американського виробництва, ймовірно, в рамках реалізації російських військових програм".

Крім цього, до чорного списку були внесені 14 організацій з Китаю за те, що вони "сприяють кампанії репресій, масових затримань, стеження з використанням високих технологій" в Синьцзян-Уйгурському автономному районі КНР.

Читати такожВ ЄС схвалили продовження економічних санкцій проти РФ: коли затвердять

"Мінторг додав до списку ще п'ять організацій, які безпосередньо підтримують програми військової модернізації КНР", - йдеться в повідомленні.

У переліку також опинилися організації, що базуються або мають представництва в низці інших країн, у тому числі в Ірані, Канаді, Пакистані, Нідерландах, Туреччині, ОАЕ, Великобританії.

Раніше Главред писав про те, що США планують продовжувати роботу з протидії реалізації російського енергетичного проекту Північний потік-2. Відносно фізичних осіб і компаній, причетних до будівництва газопроводу, будуть застосовуватися не тільки санкції, а й дипломатичні інструменти. Вашингтон як і раніше виступає проти трубопроводу, який розглядається в якості геополітичної зброї Росії.

Автор: Катя Трохименко
Новини заразКонтакти