Танці на кістках пасажирів збитого Боїнга MH17: США пошкодували дані щодо запуску ракети

США пошкодували дані щодо справи Боїнга MH17 / Reuters

Прокуратура Нідерландів попросила США розсекретити супутникові знімки, на яких видно пуск ракети "Бук" по Боїнгу MH17.

Сполучені Штати Америки відмовилися надавати супутникові дані щодо запуску ракети по малазійському Боїнгу MH17, який збили в небі над Донбасом у 2014 році.

Про це розповів головуючий суддя Хендрік Стінхейс, йдеться у повідомленні  "РИА Новости".

За інформацією, показали лише знімок, щоб звірити його з інформацією у меморандумі.

Відомо, що прокуратура Нідерландів попросила США розсекретити супутникові знімки, на яких видно пуск ракети "Бук" по Боїнгу MH17. Супутник показали спецслужбам Данії, але дані не будуть розсекречені і долучені до справи. Замість цього в справі буде меморандум, в якому описуються деталі трагедії.

Крім того представникові прокуратури конфіденційно показали знімок і дозволили звірити його з інформацією, викладеною до меморандуму. Він підтвердив, що все описано правильно.

«Прокуратура відповіла, що запит надіслали в США ще у 2014 році, у відповідь отримали меморандум. Голландський національний прокурор з боротьби з тероризмом зміг перевірити цей меморандум», — сказав Стінхейс.

Суд заявив, що додаткових даних від США щодо катастрофи не буде.

Зазначимо, 8 червня в судовому комплексі "Схіпхол" у Нідерландах почалося четверте судове засідання у справі про збитий в 2014 році літак рейсу МН17. Засідання призначили з понеділка 8 червня до п'ятниці 3 липня, але поки точно не відомо, чи буде суд проходити щодня. Не виключено, що через коронавірус слухання можуть перенести або скасувати.

Додамо, ця катастрофа за кількістю загиблих стала найбільшою в історії авіації за період з 11 вересня 2001 року і увійшла до десятки найбільших авіакатастроф за всю історію (9-е місце). Серед загиблих - 80 неповнолітніх, усього загинуло 298 осіб.

Читати такожСправа МН-17: у "ДНР" заарештували ключового фігуранта у справі збитого БоїнгаНагадаємо, раніше звільнився головний прокурор Нідерландів Фред Вестербеке - він займався розслідуванням справи МН17.

Стало відомо, що Вестербеке очолив поліцію Роттердама.

На посаді генпрокурора Вестербеке був з 2014 року. Він відповідав, серед іншого, за кримінальне розслідування збитого на Донбасі літака рейсу MH17 та інші справи щодо тероризму і організованої злочинності.



 

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти