"Брехливі провокатори": Кадиров пригрозив США зброєю та викликав на бій

"Брехливі провокатори": Кадиров пригрозив США зброєю та викликав на бій

Глава Чечні розкритикував санкції Держдепу проти нього та його сім'ї.

Глава Чечні Рамзан Кадиров різко відреагував на рішення США ввести проти нього нові санкції за порушення прав людини. Він оприлюднив у Telegram фото з кулеметами та зверненням до держсекретаря США Майку Помпео.

"Помпео, ми приймаємо бій. Далі буде цікавіше", - написав Кадиров, не пояснивши, який саме бій він приймає, і хто йому його оголосив.

В наступному пості він не став заперечувати, що порушує права людини, але висловив подив, при чому тут його дружина і доньки.

"Гаразд, якби я сто раз порушником прав людини, то як ви пояснюєте санкції проти... моєї дружини і моїх дочок??? Які вони скоїли злочини і чиї права порушили?" - написав Кадиров, назвавши Держдепартамент США "інтриганами і провокаторами".

Він заявив, що у його дружини та дочки немає "інтересів" у США і Європі.

Санкції США проти Кадирова

Як раніше писав Главред, 20 липня Держдеп США вирішив внести Кадирова, його дружину і двох дочок до списку порушників прав людини, заборонивши їм в'їзд на територію Сполучених Штатів. У Держдепартаменті вважають Кадирова відповідальним за численні порушення прав людини, включаючи тортури та позасудові страти".

Автор: Катя Трохименко
Новини заразКонтакти