Німеччина хоче впровадити нові санкції проти Росії

Санкції проти Росії може заснувати Німеччина / Reuters

Берлін незадоволений масштабними кібератаками на Бундестаг.

Уряд Німеччини пропонує країнам-членам ЄС спільно ввести санкції проти РФ після масштабної кібератаки на Бундестаг, яка трапилася ще п'ять років тому.

Як пише видання DW, першу пропозицію Берлін озвучив ще в червні 2020 року, проте рішення досі не прийнято.

Німці стверджують, що до масштабних кібератак причетна російська військова розвідка ГРУ. Дані надала розвідка Німеччини.

Країни Євросоюзу повинні прийняти пропозицію Берліна, в цьому випадку прецедент стане першим випадком застосування режиму санкцій за кібератаки. Можливість вводити санкції за подібних атак ЄС узгодив у минулому році.

Відзначається, що такий запит надійшов від фракції Лівої партії в парламенті країни. Рішення обгрунтували «матеріалами, отриманими від розвідслужб, так і з загальнодоступних джерел».

Читати такожЄвросоюз продовжив санкції проти РосіїЗа попередніми даними, кібератака сталася в березні 2015 року. Тоді з внутрішніх серверів Бундестагу викрали кілька гігабайт даних, зокрема велику кількість електронних листів з депутатського офісу канцлера Ангели Меркель починаючи з 2012 року. Повідомлялося, що атака сталася під час святкування в Бундестазі 70-ї річниці закінчення Другої світової війни.

Як раніше повідомлялося, екс-канцлер Німеччини, а нині ‒ керівник ради директорів російської корпорації Роснефть і керівник комітету акціонерів компанії-оператора Nord Stream AG Герхард Шредер вважає, що готується новий пакет санкцій США проти Північного потоку-2, і він є навмисним розірванням трансатлантичного партнерства.

Нагадаємо, раніше конгресмен-республіканець Стівен Вомак на своїй сторінці у Twitter повідомив про те, що Сенат США вніс в проект бюджету національної оборони статті про введення додаткових санкцій відносно російського газопроводу Північний потік-2.

Автор: Яна Катасонова
Новини заразКонтакти