Санкції проти російських газопроводів: Конгрес США схвалив оборонний бюджет

Конгрес США схвалив проект оборонного бюджету/ Фото: Facebook/Embassy of Ukraine in the USA

Документ ще повинен бути схвалений Сенатом і підписаний президентом Дональдом Трампом.

Палата представників Конгресу США схвалила проект оборонного бюджету країни на наступний фінансовий рік. Документ містить пункти про посилення вже існуючих санкцій проти російських газопроводів Північний потік - 2 і Турецький потік.

Законопроект підтримали 295 конгресменів і 125 виступили проти. Про це повідомляється на сайті Палати представників.

Зокрема, проект оборонного бюджету передбачає санкції за:

Також бюджетний проект передбачає створення фонду в 3,6 млрд доларів для боротьби з Китаєм в Індо-Тихоокеанському регіоні та виділення 1 млрд доларів на допомогу Пентагону у забезпеченні готовності до пандемії в умовах коронавірусної кризи.

Крім того, бюджетний проект передбачає виділення майже 3,8 млрд доларів на програму "Європейська ініціатива стримування", спрямовану на стримування Росії.

Як наголошується в документі, Україна в наступному фінансовому році по військовій лінії від США може отримати 250 млн доларів.

Законопроект також містить положення, спрямовані на те, щоби заборонити президенту США Дональду Трампу скорочувати чисельність американських військових в Німеччині і Афганістані, а також обмежують використання коштів з військового бюджету на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Читати такожЕксперт спрогнозував, чи перешкодять санкції добудувати Північний потік-2Загальна сума оборонного бюджету США - 740,5 млрд доларів. Проект ще повинен бути схвалений Сенатом і підписаний президентом Дональдом Трампом.

Наступний фінансовий рік почнеться в США з 1 жовтня.

Нагадаємо, у Брюсселі піддали критиці санкційну політику Вашингтона щодо низки країн, а також проектів Північний потік-2 і Турецький потік. Там вважають, що європейські держави повинні самі визначати і координувати свою політику, на яку не можуть впливати такі треті країни, як США.

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти