Російський опозиціонер сказав, чи загрожує Білорусі свій Донбас

Білорусі не загрожує донбаський сценарій, думає Ілля Пономарьов / Reuters

РФ невигідна агресія щодо Білорусі, вважає колишній депутат Держдуми.

Колишній депутат російської Держдуми, опозиціонер Ілля Пономарьов вважає, що Білорусі не загрожує свій Донбас.

Сили Росії не зайдуть на білоруську територію і не візьмуть її під контроль, поділився політик прогнозом під час чату на Главреді.

За словами співрозмовника, РФ не піде на агресію щодо Білорусі, оскільки такий крок може виштовхнути білоруську державу з орбіти Кремля.

Опозиціонер додав, що основний сценарій майбутнього розвитку подій, який розглядається у Кремлі, – це реалізація ідеї союзної держави Росії та Білорусі.

"Не думаю, що існує сценарій, при якому російські танки зайдуть на територію Білорусі та захоплять її... а для того, щоб окремі області Республіки Білорусь при спробі створення союзної держави, спробували відокремитися, я не бачу передумов. У Білорусі немає будь-якого вкоріненого і значущого націоналістичного руху. Це – не Україна", – сказав Пономарьов.

Читайте такожЧи піде РФ на аншлюс Білорусі: американський генерал оцінив шансиПолітик заявив, що російській владі необхідно діяти спокійно та неквапливо, щоб чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко відійшов від влади, і на його місце прийшов хтось інший, лояльніший до Кремля.

Агресія Росії на Донбасі

У 2014-му на сході України бойовики створили самопроголошені "ДНР" і "ЛНР", в тому ж році на Донбас вторглися російські війська. РФ підтримує бойовиків, але не визнає, що пішла на агресію проти України.

У квітні 2014 року на сході нашої країни стартувала антитерористична операція, в кінці квітня 2018-го замість АТО почалася операція Об'єднаних сил.

Автор: Катерина Присяжнюк
Новини заразКонтакти