Перший дзвінок не Зеленському: Байден і Путін телефоном обговорили Україну

Путін і Байден телефоном обговорили Україну / Reuters

Президент США під час розмови з главою Кремля заявив про підтримку суверенітету України.

У вівторок, 26 січня, президент США Джо Байден і глава Кремля Володимир Путін провели першу телефонну розмову, під час якої обговорили ситуацію в Україні.

Як повідомляє Reuters, про телефонну розмову між президентами Росії та США оголосила прессекретарка Білого дому Джен Псакі.

Вона сказала, що серед тем були пропозиція Байдена про продовження нового договору щодо скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь з Росією на п'ять років і "рішуча підтримка США суверенітету України" перед обличчям тривалої російської агресії.

Водночас у Кремлі повідомили, що Путін і Байден обговорили "внутрішньоукраїнське врегулювання", а також російську ініціативу щодо проведення саміту постійних членів Радбезу ООН.

"Серед міжнародних тем порушувалися односторонній вихід США з Договору з відкритого неба, проблематика збереження Спільного всеосяжного плану дій щодо іранської ядерної програми, внутрішньоукраїнське врегулювання, а також російська ініціатива про проведення саміту постійних членів Радбезу ООН", - зазначили у Кремлі.

Відносини Росії та США - про що йшлося раніше:

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти