У Білорусі у «організатора акцій» знайшли портрет Бандери і символіку СБУ

У Юрія Воскресенського знайшли портрет Бандери / Фото: скріншот з відео

Затримання показало білоруське телебачення.

Державний телеканал Білорусь 1 показав сюжет про затримання опозиційного активіста і нібито організатора протестів Юрія Воскресенського, у якого виявили портрет Степана Бандери і символіку СБУ.

Як повідомляє BBC Україна, Воскресенський представлений як «організатор протестних акцій» в одному з районів Мінська і «координатор» штабу опозиціонера Віктора Бабарики.

Однак розповідає демонстрант про свої контакти з московським політологом Дмитром Болкунцем, який мав намір «дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в Республіці Білорусь».

У сюжеті Воскресенський заявив про своє добровільне рішення звернутися в КДБ, а також зазначив, що його «використовували московські ляльководи». Показали журналісти також фрагмент обшуку, де можна побачити серед особистих речей протигази, будівельні каски, довідник про стрілецьку зброю і книгу Повстань і убий першим. Також в кадрі з'являється гаманець з символікою Служби безпеки України і кишеньковий календар із зображенням Степана Бандери.

«Свобода або смерть», - свідчить підпис поряд із зображенням лідера українських націоналістів.

/ Фото: скріншот з відео
/ Фото: скріншот з відео

Відзначимо, білоруські журналісти повідомляли про жорсткому затримання Воскресенського - силовики виламали двері у нього вдома і забрали з собою.

Читати також«У Варшаві у Лукашенка три голоси»: білоруський журналіст назвав причину протестів

Протести в Білорусі

Нагадаємо, в Мінську 10 серпня на вулиці Пушкінській загинув протестувальник , який став першою жертвою вуличних протестів після оголошення результатів виборів президента Білорусі.

Як раніше повідомлялося, 9 серпня в Білорусі пройшли вибори президента . Масові протести в Білорусі почалися після того, як з'явилися результати екзітполлов, згідно з якими беззаперечним лідером виборчих перегонів є чинний президент Олександр Лукашенко.

Автор: Яна Катасонова
Новини заразКонтакти