За Лукашенка Білорусі більше не буде: Путін приєднає її до Росії - експерт

Лукашенко залишиться максимум на рік-два - експерт / Reuters

Два роки тому шляху Лукашенка і Путіна розійшлися саме через питання Союзної держави.

Якщо обраному за версією Центрвиборчкому президенту Білорусі Олександру Лукашенку вдасться втриматися при владі, країна втратить свій суверенітет. Ситуація складається таким чином, що Путін буде реалізовувати сценарій максимальної інтеграції Росії і Білорусі як можна швидше.

Про це розповів український військовий експерт Олег Жданов у інтерв'ю виданню Главред.

За його словами, якщо Лукашенко залишиться на посту глави держави, це триватиме лише рік або два роки. У цей період він підпише низку документів, які передбачають фактичне об'єднання Росії і Білорусі, після чого країна втратить суверенітет.

"Білорусі це загрожує повною втратою суверенітету. Якщо Лукашенко зараз всидить, то він втримається при владі максимум на рік-два - допоки не підпише всі документи про вступ Білорусі у союзну державу", - сказав Жданов. Читати такожЛукашенко розповів, коли піде з посади президента Білорусі і пообіцяв референдум

Крім того, експерт акцентував увагу на тому, що саме питання створення Союзної держави стало приводом для конфлікту Лукашенка з Путіним. Глава РФ у 2018 році прагнув, щоб таке об'єднання втілилося в життя якомога швидше, однак тоді Лукашенко відмовився.

Наразі для Путіна склалися оптимальні умови, щоб вирішити цю проблему в максимально швидкі терміни.

"Тепер, скориставшись ситуацією, Путін зможе провернути бажане прискореними темпами. Тоді він пропонував Лукашенку очолити парламент союзної держави, що, мабуть, сильно образило батьку - він, як мені здається, розраховував, як мінімум, на посаду прем'єр-міністра. Саме через це і розійшлися шляхи-дороги Лукашенка і Путіна ", - додав Жданов, підкресливши, що Білорусь Лукашенка, таким чином, увійде в так званий новий Радянський Союз, утворений Росією. Читати такожЛукашенко розміняє у Путіна владу на новий СРСР - Олег Жданов

Тим часом сам Лукашенко розповів, що буде з Білоруссю за можливого президентства Тихановської. Політик назвав її фіктивним президентом, за якого всіма процесами почне керувати її чоловік Сергій Тихановський.

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти