Польща налякала Путіна новими санкціями через Донбас

Польща готова до чергових санкцій проти Росії / УНІАН

У польському МЗС заявили, що своє майбутнє головування в ОБСЄ використовуватимуть для деескалації війни на Донбасі.

Уряд Польщі здійснює активні заходи щодо посилення режиму санкцій проти Російської Федерації за агресивні дії проти України. Влада висловила стурбованість значною концентрацією військ біля кордонів з Україною, пише РАР із посиланням на Міністерство закордонних справ Польщі.

"Польща постійно працює над посиленням санкційного режиму ЄС проти Росії через її агресивну політику в Україні", - йдеться в повідомленні.

У МЗС заявили, що напруга в зоні конфлікту систематично зростає від початку року.

"З середини березня випадків порушення умов перемир'я є втричі більше, ніж у січні і лютому, що підтверджують звіти СММ ОБСЄ. Все частіше зустрічаються випадки дуже інтенсивних, провокаційних обстрілів з боку нелегальних збройних формувань, які підтримує Росія. Це призводить до серйозних інцидентів, у результаті яких гинуть українські солдати", - йдеться в повідомленні.

Читати такожПольща посилює правила в'їзду: про що потрібно знати заробітчанам

При цьому в польському МЗС заявили, що своє майбутнє головування в ОБСЄ будуть використовувати для деескалації війни на Донбасі.

"Наше занепокоєння, так само як і союзників, викликає зосередження російських військ поблизу українських кордонів, у тому числі в окупованому Криму і на Чорному морі", - йдеться в повідомленні.

Війська Росії біля кордонів України - про що раніше повідомляв Главред:

Автор: Катя Трохименко
Новини заразКонтакти