Коли путінський режим впаде: експерт дав прогноз

Андрій Піонтковський розповів про наслідки воєнної кампанії РФ в Україні

У найближчому оточенні Путіна вже зараз відбувається розкол.

Воєнна кампанія на півдні та сході України призведе до того, що путінський режим впаде. Однак це відбудеться не одразу.

Таку думку висловив російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський в інтерв'ю виданню Апостроф.

На думку експерта, одразу після агресивних дій Кремля буде різка реакція Заходу.

"І такої реакції режим не витримає. Розкол усередині його оточення вже зараз відбувається. У цій обстановці навіть найближче оточення Путіна розуміє, що подальша ескалація, якою Москва загрожує щодня, називаючи її операцією щодо запобігання гуманітарній катастрофі в Криму, відновленням територіальної цілісності ОРДЛО до кордонів Донецької та Луганської областей УРСР, зустріне вкрай різку реакцію з боку США", - сказав Піонтковський.

Політолог також додав, що країни Європи, які до останнього часу не відчували в цьому питанні лідерської позиції США, теж міняють своє ставлення.

«Несподівано різко посилилася риторика Анґели Меркель по відношенню до Росії. Найнесподіваніше, що Макрон, який здавався пуделем Путіна, який знаходиться остаточно в його кишені, раптом зухвало відмовився їхати на "побєдобесіє". Конфлікт у Москві відбувається на наших очах», - додав експерт.

Читати такожПолітолог розповів, як путінофільство Трампа зіграє на руку Україні

Як повідомляв Главред, російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський висловив припущення, що на фоні падіння рейтингу, економічної кризи та епідемії коронавірусу президент Росії Володимир Путін може влаштувати якусь "заворушку", наприклад, для надання води в окупований Крим. Таким чином господар Кремля може спробувати відвернути увагу від всіх проблем.

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти