Навальному вигідно, щоб його заарештували в Росії - експерт

Ілля Пономарьов пояснив, чому Навальному вигідно, щоб його заарештували в Росії / УНІАН

Після арешту Навального очікуються протести і реакція Заходу.

Російський опозиціонер Олексій Навальний, який перебував на лікуванні в Німеччині після отруєння Новачком, анонсував, що повертається до Росії. Прибути на батьківщину політик повинен у неділю, 17 січня.

Екс-депутат Держдуми Ілля Пономарьов вважає, що Навальний зацікавлений в тому, щоб його повернення в РФ не пройшло гладко, найідеальніший сценарій – арешт.

"Тоді вихід з в'язниці буде можливий лише на вищі посади в державі, оскільки після арешту він набуває статусу російського Нельсона Мандели – головна альтернатива чинному керівництву, що сидить у в'язниці", - розповів Пономарьов у коментарі Главреду.

При цьому якщо після повернення Навального в Росію не буде репресій, ніякої серйозної реакції Заходу також не очікується.

«Але в разі арешту можливі заяви на високому рівні. Однак і це не означає для РФ впровадження будь-яких нових санкцій – для цього існує мало інструментів. Хоча такий сценарій однозначно підвищить статус Навального як політика", - додав екс-депутат Держдуми.

При цьому Пономарьов вважає, після імовірного арешту Навального очікуються протести, але вони навряд чи будуть довгостроковими.

Нагадаємо, Федеральна служба виконання покарання оголосила в розшук російського опозиційного політика Олексія Навального. Рішення пов'язане з кримінальною справою щодо компанії Ів Роше, в рамках якої активіст отримав умовний термін в 2014 році.

Читати такожУ Росії розкрили плани щодо затримання Навального

Отруєння Навального - про що повідомлялося раніше:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти