Напад акули на українців в Єгипті: влада зробила офіційну заяву

На українців напала велика біла акула / Фото: Wikimedia Commons / Hermanus Backpackers

Гіду, який супроводжував туристів, ампутували ногу.

У Єгипті влада вперше офіційно прокоментувала напад акули на українських туристів, оскільки стан постраждалих поки залишається нестабільним і навіть погіршується.

Як повідомляє видання Egypt Today, у Міністерстві навколишнього середовища Єгипту пообіцяли 1 листопада оприлюднити звіт про розслідування трагічного інциденту, який стався з українською родиною.

Глава Агентства з охорони природи Міністерства навколишнього середовища Єгипту Мохамед Салем заявив, що туристів врятував катер служби морської охорони, яка зреагувала на крики гіда про допомогу. Постраждалих доставили в медичний центр в Шарм-ель-Шейху. Стало відомо, що гіду, який супроводжував українців, ампутували ногу.

"В Єгипті мешкає один з 30 найбільш відомих у світі видів акул, нападаючих на людей", - сказав чиновник.

У зв'язку з трагічною подією Національний парк Рас Мохаммед тимчасово закритий.

У лікарні Шарм-ель-Шейха чергують військові і поліція, до постраждалих нікого не пускають. Медики продовжують боротися за життя 12-річного українського туриста, якому ампутували руку після атаки акули. Лікування постраждалих оплачує єгипетська влада. Туроператор пообіцяв повернути українців додому, як тільки це дозволять зробити лікарі.

Автор: Яна Катасонова
Новини заразКонтакти