Масові арешти і сценарій Білорусі: у Росії розкрили плани влади щодо мітингів за Навального

У Росії арештовуватимуть активістів, які агітують за участь у мітингах на підтримку Навального - опозиціонерка / Фото Твіттер Тимура Олевського

Люди, які вже прийняли рішення, все одно виходитимуть на мітинги на підтримку Навального, вважає Ольга Курносова.

Напередодні заявлених опозицією мітингів на підтримку заарештованого російського політика Олексія Навального почалися арешти його соратників. Активістів і далі арештовуватимуть, проте люди, які вже прийняли рішення, все одно візьмуть участь у мітингах.

Як заявила російська опозиціонерка Ольга Курносова в ефірі телеканалу Україна 24, арешт прессекретарки Навального Кіри Ярмиш - це тільки початок. Арештовувати будуть і інших, тому що за російськими законами агітувати за неузгоджений з владою мітинг не можна.

"Це є порушенням Кодексу про адміністративні правопорушення. Тому, я думаю, що люди, які активно агітують у соцмережах, теж можуть отримати додаткову добу арешту", - зазначила політикиня.Читати також"Мільйони готові діяти": у Росії вибухнули гнівом через затримання Навального

Вона прогнозує, що затримання найближчим часом загрожує всім, хто закликає взяти участь в акціях протесту. Це робиться для того, щоб у протесту не було лідерів, які можуть повести за собою народ. Однак ті люди, які вже прийняли для себе рішення брати участь в акціях, свою позицію навряд чи змінять.

"Коли немає людей, за якими можуть піти, яких визнають в якості лідерів протесту, складніше самоорганізуватися тим, хто приходить на акцію... Думаю, ті, хто прийняв рішення вийти, все одно виходитимуть", - вважає Курносова.

Також вона додала, що у Москві, як було у Мінську напередодні протестів, швидше за все, також закриють центральні станції метро.

"Це ми буквально нещодавно спостерігали у Мінську під час великих протестних акцій. Думаю, те ж саме буде завтра у Москві", - підкреслила Ольга Курносова.Читати такожВійна веж Кремля і відставка Путіна: у Росії пояснили дії Навального

Протести у Росії

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти