Макрон розповів, як Захід повинен чинити у відносинах з Росією

Еммануель Макрон / Reuters

Французький лідер Еммануель Макрон заявив, що зараз міжнародне співтовариство дотримується дуже наївного підходу щодо Російської Федерації.

Президент Франції Еммануель Макрон стверджує, що міжнародне співтовариство зобов'язане якомога чіткіше позначити "червоні лінії" у відносинах з Російською Федерацією. Про це повідомляє CBS News.

Французький лідер заявив в інтерв'ю, що повністю поділяє бажання президента США Джо Байдена з приводу діалогу з Росією, проте в цьому питанні вкрай важлива чіткість.

"Думаю, тільки санкцій недостатньо, але санкції є частиною пакету. Я віддаю перевагу конструктивному діалогу, однак, щоб вести конструктивний і ефективний діалог, вам потрібна довіра", - сказав Макрон.

Для досягнення надійного ефекту, зазначив президент Франції, потрібно визначити чіткі червоні лінії з Росією. На його думку, міжнародне співтовариство дотримується дуже наївного підходу щодо РФ.

"Вважаю, що те, що сталося кілька років тому, коли в Україну вторглися, це не провал дипломатії, це провал нашої колективної довіри до Росії", ‒ додав Макрон.

Читати такожМакрон повідав, як визначать долю членства України в ЄС

Переговори Зеленського і Макрона:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти