"Люди розлючені": у Білорусі зробили прогноз щодо нових протестів

27 вересня у Мінську пройде нова протестна акція / GettyImages

Проти активістів діють спецвійська, стверджує Євген Липкович.

На сьогоднішній день можна зробити висновок, що протестів у Білорусі стало менше. Під час подій у вихідні можуть відбутися серйозні події, тому що люди перебувають в стані злості. Однак протести не будуть відрізнятися від тих, які були до інавгурації Лукашенка.

Про це заявив білоруський блогер Євген Липкович у ефірі каналу Україна 24.

За його словами, зараз у Білорусі менше протестів - білоруси чекають вихідних, і саме в ці дні можуть трапитися яскраві події.

"Протестів менше зараз. Сьогодні народу вийшло мало, активності великої немає. Всі в напрузі чекають вихідних. Я думаю, що на вихідних може трапитися щось грандіозне, тому що люди розлючені", - сказав блогер.

Також він додав, що проти учасників протестних акцій у Білорусі режим Олександра Лукашенка використовує не внутрішні війська, а спеціальні війська, які беруть участь у розгонах мирних політичних мітингів.Читати такожЕксперт спрогнозував провал протестів у Білорусі та нову політику Лукашенка

"Але я не думаю, що протести будуть відрізнятися (від тих, що були до інавгурації). Проти протестувальників кидають спеціально навчені війська. Це навіть не міліція. Беруть участь (у розгонах) поки що тільки білоруські війська", - підкреслив Липкович.

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти