Лукашенко анонсував кризу у Білорусі і попередив громадян

Лукашенко не має наміру йти на поступки опозиції Білорусі / Reuters

Лукашенко заявив, що в світі відбуваються глобальні зміни.

Небезпечні тенденції на глобальному політичному рівні призвели до серйозних змін, внаслідок яких постраждає економіка. Проблеми очікують і на Білорусь, тому громадянам слід приготуватися до складнощів.

Про це заявив глава Білорусі Олександр Лукашенко під час зустрічі з головою Федерації профспілок у вівторок, 10 листопада, повідомляє інформагентство Белта.

"Світ зараз почали перекроювати. І ковід - це не медичний термін. Це не тільки і не стільки хвороба. Це навіть не економіка сьогодні. Це вже глобальна політика. Почали перекроювати світ. Спалахнули скрізь бунти і заколоти. Але чи то ще буде у зв'язку з наслідками обвалення економіки", - сказав Лукашенко, зазначивши, що проблеми, з якими стикається Євросоюз, США і Китай у сфері економіки, будуть тільки посилюватися.

За словами білоруського президента, в опозиції сподіваються, що вже навесні на Білорусь очікує обвал економіки, в результаті якого вдасться змінити владу. Однак правлячий режим не має наміру здаватися.

"Наші протестуни, і особли вовтікачі, які сидять у Польщі і Литві, розраховують на те, що до весни економіка обвалиться, як скрізь, і "ми тут прийдемо, візьмемо Білорусь тепленькою". Ні чорта подібного! Не візьмуть вони Білорусь тепленькою! Ми вистоїмо! - сказав Лукашенко.Читати такожЛукашенко зробив заяву про нові вибори у Білорусі: названо умову

При цьому він додав, що країна зіткнеться зі складнощами в економіці, про що влада повинна розповісти громадянам.

"Нелегко буде в економіці. Постараємося витримати те, що є на сьогодні. Але людям треба говорити, до людей треба доносити - до трудових колективів, організацій, що цей час буде непростий", - підкреслив Лукашенко.

Події у Білорусі

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти