Лавров пояснив, чого чекає Кремль від приходу до влади Байдена

Сергій Лавров / Reuters

Російський головний дипломат озвучив очікування влади РФ від нового президента США.

Уряд Російської Федерації не очікує революційних змін у політиці США стосовно Кремля після приходу до влади Джо Байдена замість Дональда Трампа.

Про це заявити міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у четвер, 12 листопада, під час онлайн-прес-конференції. "На російському напрямку, відверто кажучи, наші політологи - і я з ними в цілому згоден ‒ будь-яких революційних змін не очікують", ‒ заявив він.

За словами Лаврова, як показали вибори президента США, Америка як країна, знаходиться в розколотому стані, і зовнішня політика Білого дому на російському напрямку може стати моментом, що згуртує.

"Якщо судити з перших анонсів того, яка може бути зовнішня політика в разі інавгурації Джозефа Байдена, то вона виглядає більш відповідною тим канонам, які просував президент Обама. Я сподіваюся, що ставлення до Світової організації торгівлі при будь-якому президенті буде більш конструктивним. І що США не блокуватимуть роботу СОТ, намагатимуться підмінити її ситуативними двосторонніми угодами", - підсумував він.

Читайте такожЛавров дорікнув ЄС у бажанні не відстати від США і "покарати Росію"

Раніше Главред повідомляв:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти