Україна в "зеленому" списку: ЗМІ назвали країни, для яких ЄС відкриє кордони

Названо список країн, з яких, можливо, можна буде потрапити у Євросоюз / Reuters

Для громадян низки країн можуть відкрити європейські кордони, з'ясували журналісти.

У Брюсселі чиновники обговорювали, з яких країн дозволити в'їзд в Євросоюз після відкриття зовнішніх кордонів, які закрили після оголошення пандемії китайського коронавірусу Covid-19.

Є повний проект списку держав, для громадян яких будуть відкриті кордони ЄС, пише Euronews з посиланням на джерела.

За словами співрозмовників, зокрема, зовнішні кордони Євросоюзу можуть відкрити для громадян України, Грузії, Єгипту, Узбекистану, Туркменістану, Таджикистану, Казахстану, Японії та Китаю.

Джерела вважають, що кордони ЄС можуть не відкрити 1 липня, як планувалося, оскільки виникли розбіжності щодо критеріїв, за якими країни будуть потрапляти у "зелений список".

Співрозмовники відзначили, що статистика за рівнем захворюваності на коронавірус у деяких державах ставиться під сумнів.

Для громадян яких країн можуть відкрити зовнішні кордони Євросоюзу:

Читайте такожКуди можна виїхати з України під час карантину: у низці країн на кордоні немає обмеженьНагадаємо, через пандемію Covid-19 низка держав, зокрема, Україна, запровадили карантин, пункти пропуску на кордонах перестали працювати у звичайному режимі, було припинено авіасполучення. Пізніше авіасполучення почали відновлювати.

Представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель говорив, що зовнішні кордони держав, які входять в об'єднання, будуть знову відкриті з 1 липня.

У МОЗ повідомляли, що українська держава за статистикою щодо розповсюдження коронавірусу потрапила у список країн "червоної зони". У міністерстві зазначили, що це може позначитися на відновленні авіасполучення з іншими державами.

Автор: Катерина Присяжнюк
Новини заразКонтакти