Історик оцінив шанси Навального стати президентом Росії

Олексій Навальний може об'єднати навколо себе опозиційні сили Росії/ Фото Reuters

Олексію Навальному дуже важливо повернутися в Росію в дуже вдалий час для того, щоби він міг одразу ж вступити в політичну боротьбу.

Президент Росії Володимир Путін залишить свою посаду через стан здоров'я, а шанс зайняти його місце отримає російський опозиційний політик Олексій Навальний, який після отруєння зможе об'єднати навколо себе опозиційні сили.

Таку думку озвучив російський історик Валерій Соловей в ефірі Апостроф TV.

За його словами, поки що Навальний буде " спостерігати і вичікувати".

"Рахунок вже йде на місяці. Навальному дуже важливо повернутися в дуже вдалий час для того, щоби він міг одразу ж вступити в політичну боротьбу. Йому потрібно вибрати момент, коли ця назріваюча турбулентність в Росії, яка поки ще не отримала відкриту масовану форму, почне проявлятися", - зазначив Соловей.

Він припустив, що Навальний зможе об'єднати навколо себе опозицію або стати її консолідуючим центром в наступному році, коли в Росії будуть парламентські вибори, а, можливо, і президентські.

"Це не означає, що шанси стовідсоткові, але вони вищі - це абсолютно точно. Плюс консолідації опозиції може дуже сприяти сама логіка російського політичного процесу. Якщо не парламентські вибори, то президентські припускають поляризацію. І опозиція може об'єднатися навколо одного кандидата. Шанси на це є, і вони більші, ніж раніше", - пояснив історик.

Читати такожЧи хворий Путін і чи готується він до відставки: політолог оцінив шанси

Отруєння Навального - останні новини:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти