Крихке перемир'я в Карабасі набуло чинності: в Баку вже заявили про порушення

Увечері 25 жовтня стало відомо про чергове перемир'я між Вірменією та Азербайджаном / Reuters

За даними Міноборони Азербайджану, під обстріл потрапили підрозділи Азербайджанської армії поблизу села Сафіян.

О шостій ранку за київським часом у понеділок, 26 жовтня, набуло чинності третє перемир'я між Вірменією та Азербайджаном у Нагірному Карабасі. Однак майже одразу припинення вогню було порушено.

Про зрив досягнутих у Вашингтоні домовленостей заявили в Міністерстві оборони Азербайджану.

"Незважаючи на оголошення режиму припинення вогню, Збройні сили Вірменії знову грубо порушили домовленість", - йдеться в заяві азербайджанського Міноборони в Twitter.

За даними Баку, під обстріл потрапили підрозділи азербайджанської армії поблизу села Сафіян. Обстріл був зафіксований о 06:05 за київським часом. У Міноборони Вірменії спростували заяву азербайджанської сторони про порушення перемир'я.

Зазначимо, що перед початком перемир'я прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян пообіцяв, що вірменська сторона дотримуватиметься режиму припинення вогню в Нагірному Карабасі.

"Як і було погоджено вчора у Вашингтоні за посередництва США, вірменська сторона з 8:00 буде дотримуватися повного режиму припинення вогню", - написав Пашинян на сторінці в Facebook .

У свою чергу, армія оборони Карабаху заявила, що суворо дотримується режиму припинення вогню, а звинувачення Азербайджану в порушеннях не відповідають дійсності.

Домовленості про перемир'я в Нагірному Карабасі - про що повідомлялося раніше:

Читати такожТрамп дав бравурну обіцянку щодо Нагірного Карабаху

Конфлікт у Нагірному Карабасі

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти