"Хоче всіх закатати в асфальт": у Білорусі пояснили, що обвалить режим Лукашенка

Олександр Лукашенко / svoboda.org

Грошей у Олександра Лукашенка залишилося буквально на кілька місяців, каже Наталія Радіна.

Режим Олександра Лукашенко у Білорусі знаходиться на межі краху, заявила головний редактор білоруського незалежного онлайн-медіа Хартія'97 Наталія Радіна.

В інтерв'ю Укрінформу вона підкреслила, що великі фінансові проблеми можуть поставити питання про те, що Лукашенко буде ні на що утримувати апарат влади.

"За моєю інформацією, грошей у Лукашенка залишилося буквально на кілька місяців. Тому я вірю, що він може втекти", – не виключає журналіст.

У той же час вона сумнівається в тому, що Лукашенко добровільно передасть владу: “Якщо він отримає якісь гарантії від наступного президента Білорусі, то ці гарантії йому ніколи не дасть білоруський народ, який йому не пробачить злочинів, вбивств і тортур. За час його правління в Білорусі були репресовані сотні тисяч людей".

Радіна впевнена, що жорсткі економічні санкції можуть скоротити терміни для Лукашенка. У той же час вона стверджує, що Лукашенко в Білорусі "хоче всіх закатати в асфальт".

Журналіст не виключила, що після якоїсь конституційної реформи в Білорусі замість Лукашенка призначать ставленика Кремля, створять фейкову опозицію і заведуть її в парламент.

За словами Радіної, в такому випадку в Білорусі буде продовження режиму Лукашенка, але з іншим прізвищем.

Читати такожАрешт або втеча Лукашенка: у Тихановської розкрили сценарій зміни влади

Протести в Білорусі: що відомо

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти