"Готові допомогти Баку на полі бою": у Ердогана зробили войовничу заяву

Турецькі військові / Reuters

Напад на Азербайджан рівносильно агресії проти Туреччини, заявили в Анкарі.

Анкара готова підтримати Баку в конфлікті в Нагірному Карабасі, заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу.

Підтримка може бути як на дипломатичному рівні, так і у військовому плані, підкреслив він в ході відвідування посольства Азербайджану в Анкарі, повідомляє Анадолу.

«Ми хочемо докорінно вирішити це питання. У цього конфлікту є одне рішення. Землі, які знаходяться під окупацією Вірменії, повинні повернутися Азербайджану. Туреччина готова підтримати Азербайджан як за столом переговорів, так і на полі бою», - сказав глава зовнішньополітичного відомства Туреччини.

У свою чергу заступник голови турецької правлячої Партії справедливості і розвитку Нуман Куртулмуш заявив про те, що напад на Азербайджан рівнозначно агресії проти Туреччини.

"Будь-яка атака Вірменії на азербайджанське село рівнозначна нападу на турецьке село. Туреччина очікує, що міжнародне співтовариство не буде діяти лицемірно, припинить провокаційні випади Вірменії і підтримає справедливі дії Азербайджану", - цитує Куртулмуша Sabah.

Читати такожВелика війна за Карабах: експерт дав прогноз битви Єревана і Баку

Історія війни за Нагірний Карабах

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти