Євросоюз вдарив новими санкціями по РФ - у списку олігархи та еліта режиму Путіна

Євросоюз впровадив санкції проти російських мільярдерів / Фото Reuters

ЄС затвердив четвертий пакет обмежень проти Росії через військовий напад Москви на Україну.

Європейський Союз офіційно ухвалив нові санкції проти Росії. У списку осіб, щодо яких впроваджуються обмеження, олігархи і представники російської еліти, пов'язані з режимом Володимира Путіна. У переліку осіб опинилися мільярдери Роман Абрамович та Герман Хан, а також пропагандист Артем Шейнін і керівник Першого каналу Костянтин Ернст.

Як повідомляє пресслужба Європейської Ради, Брюссель ухвалив рішення розширити санкції проти Росії. Йдеться про включення до списку олігархів, які пов'язані з офіційною Москвою, а також членів їх сімей. Також санкції впроваджуються проти тих, хто займається пропагандою війни Путіна проти України.

"Ми додаємо до нашого списку санкцій ще більше олігархів і пов'язаних з режимом еліт, членів їх сімей і відомих бізнесменів, які залучені до економічних секторів, що забезпечують суттєве джерело доходу для режиму. Ці санкції також спрямовані проти тих, хто відіграє провідну роль у дезінформації та пропаганді, які супроводжують війну президента Путіна проти українського народу",- сказав глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

Хто опинився в списку санкцій ЄС

Які компанії Росії опинилися під санкціями ЄС

Нагадаємо, раніше США запустили санкції проти 11 високопосадовців оборонного сектору РФ у зв'язку з військовою агресією Москви проти України. Під обмеження потрапили керівник Росгвардіі Віктор Золотов, директор Федеральної служби з військово-технічного співробітництва Дмитро Шугаєв і гендиректор Рособоронекспорту Олександр Міхєєв.

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти