Ультиматум Лукашенку від Тихановської: експерт пояснив події у Білорусі

Лукашенко не реагуватиме на ультиматум від Тихановської - експерт / Reuters

Якщо ультиматум Лукашенку не буде виконаний, авторитету Тихановської буде завдано серйозної шкоди, вважає Павло Биковський.

Ультиматум лідера білоруської опозиції Світлани Тихановської президенту Олександру Лукашенку більше схожий на блеф, оскільки вона не може гарантувати реалізацію заявлених заходів. Якщо заклик не буде виконано, Тихановська втратить авторитет в очах опозиції. Однак внаслідок таких подій реакція влади може стати ще жорсткішою, що призведе до більш серйозних протестів.

Про це заявив білоруський політичний оглядач Павло Биковський у ефірі телеканалу Україна 24.

За словами аналітика, заява Тихановської щодо загальнонаціонального страйку, швидше за все, є блефом – Лукашенко не реагуватиме на такі ультиматуми, а сама вона не в змозі забезпечити виконання подібних обіцянок.

Крім того, страйки в країні фактично повністю припинилися, і вже ніхто з представників підприємств публічно не виступає проти правлячого режиму Олександра Лукашенка.

"Наприклад, представник страйкому Мінського тракторного заводу виїхав з Білорусі, фактично ніхто не виступає публічно від імені страйкомів, і якщо раніше були спроби страйкувати, то зараз таких спроб ніде не спостерігається. Інша справа, що вуличні протести залишаються масовими, і те, що люди не зупиняються, змушує владу реагувати", - зазначив експерт.Читати такожУльтиматум Тихановської режиму Лукашенка: у Держдумі Росії прогнозують крах Білорусі

Також Биковський додав, що провал ультиматуму Тихановської може завдати шкоди її особистій репутації і протестному руху у Білорусі. Втім, влада може негативно відреагувати на її заклик і спровокувати більш серйозні політичні акції з боку народу.

"З іншого боку, сам ультиматум може слугувати причиною посилення дій влади, і це може підштовхнути людей до протестів вже проти цих репресій", - підкреслив Биковський.

Події у Білорусі

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти