Експерт пояснив небезпеку переобрання Трампа для України

Трамп позитивно ставиться до Росії - експерт / Reuters

Трамп під час другого президентського терміну здатний проводити політику "без гальм", вважає Олександр Потєхін.

Переобрання Дональда Трампа на пост президента США може стати небезпечним для України. Незважаючи на жорстку політику Вашингтона проти Росії, він, як і раніше, позитивно ставиться до Володимира Путіна і Кремля.

Про це заявив дипломат Олександр Потєхін у ефірі телеканалу Україна 24.

За його словами, під час своєї нової президентської каденції Дональд Трамп зможе проводити більш вільну політику. Він вже не буде так прислуховуватися до фахівців у сфері зовнішньополітичної діяльності.

"Трамп під час першого терміну був обмежений хоча б тим, що йому потрібно було переобиратися. Трамп №2 не матиме цих гальм. Він змушений прислухатися до професіоналів у сфері зовнішньої політики, європейської політики", - вважає Потєхін.

Втім, аналітик додав, що у США дуже ефективно працює державна система, тому Трамп не зможе одноосібно диктувати американський політичний курс виходячи з власних розсудів.Читати такожУ Путіна бояться поразки Трампа і готуються до нового конфлікту з США-Bloomberg

"Зовсім без гальм він залишитися не може, американська політична система дуже вдало створена. Але у нього дуже дивне ставлення до Росії і Путіна, з симпатією, хоча США і роблять кроки, які суперечать інтересам Москви", - підкреслив експерт.

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти