Експерт пояснив, як чинник України вдарить по позиціях Байдена на виборах у США

Дебати Трампа і Байдена не вплинуть на підсумки президентських виборів у США - експерт / Reuters

Байден не виглядає відвертим фаворитом американської президентської гонки, стверджує Максим Ялі.

Результати дебатів кандидатів у президенти США "республіканця" Дональда Трампа і "демократа" Джо Байдена навряд чи позначаться на підсумках виборів глави держави. Швидше, так званий "український фактор" – під яким розуміється скандал з компанією Burisma – може зіграти ключову роль у президентській кампанії.

Про це розповів український політолог, експерт у сфері міжнародної політики Максим Ялі в ефірі телеканалу Україна 24.

За його словами, з 1962 року президентські дебати суттєво не впливають на підсумки виборів. У США склалася непроста ситуація, проте рейтинги Байдена ненабагато вищі, ніж показники Трампа.

"Дивився останні опитування. У 10 ключових штатах, так званих "коливаючихся штатах", тільки в трьох Байден має перевагу на 7%. В усіх інших - в межах статистичної похибки", - сказав Ялі, зазначивши, що багато виборців у цих штатах остаточно ще не вирішили, за кого голосуватимуть.

Головним фактором, який вплине на результати президентських виборів, вважає експерт, стане новий скандал з Хантером Байденом - сином кандидата в президенти Джо Байдена - і компанією BurismaЧитати такожВзаємні образи і ганьба США: як пройшли дебати Трампа і Байдена

"Нові подробиці щодо Burisma спливають, які знайшли в комп'ютері, що належав синові Джо Байдена. Може мати вплив цей скандал і подробиці - і відео, і листування з керівництвом Burisma вже було опубліковано", - підкреслив Максим Ялі.

Скандал з компанією Burisma і вибори президента США

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти