"Буде під наглядом лікарів": президент Чехії потрапив в аварію під час їзди на мотоциклі

Президент Чехії потрапив в аварію під час їзди на мотоциклі/ колаж: Главред, Facebook Petr Pavel, УНИАН

Чеського президента госпіталізували, він пробуде у лікарні під наглядом медиків кілька днів.

Президент Чехії Петер Павел травмувався під час їзди на мотоциклі. Його забрали до лікарні, де він побуде кілька днів під наглядом медиків.

Про це повідомило ввечері у четвер, 23 травня, чеське видання iDnes з посиланням на пресслужбу чеського президента. Зазначається, що травми в Павела несерйозні, але він потребує нагляду лікарів упродовж кількох днів, тому залишатиметься на цей час в Центральному військовому госпіталі в Празі.

Речник чеського президента Віт Коларж зазначив у коментарі Чеському телебаченню, що не знає точного діагнозу.

"У будь-якому випадку це незначна травма. Ймовірно, президент буде перебувати під наглядом упродовж кількох днів", – сказав речник.

Також він додав, що госпіталізація Павела не повинна мати сильного впливу на його робочий графік, адже попереду вихідні, але якщо щось зміниться, про це буде повідомлено.

У чеській поліції додали, що ця аварія не розглядається як ДТП, адже вона сталася не на дорозі, а на закритій спортивній трасі.

Петр Павел - що про нього відомо

Петр Павел - чеський державний, військовий та громадський діяч, генерал армії у відставці. Обраний президент Чехії з 28 січня 2023 року.

Павел приняв присягу і став президентом Чехії 9 березня 2023 року, де замінив на посаді Мілоша Земана, який перебував на ньому два терміни – десять років.

У минулому Петр Павел - голова Військового комітету НАТО (2015-2018), перший представник східноєвропейської держави на цій посаді, начальник Генерального штабу армії Чеської Республіки

Раніше повідомлялося, що президент і міністр закордонних справ Ірану загинули в авіакатастрофі. Пасажирами гелікоптера, крім Раїсі, були міністр закордонних справ, губернатор іранської провінції Східний Азербайджан і аятола провінції Тебріз.

Аналітик і політтехнолог Олександр Кочетков зазначав, що після загибелі президента Ірану друзі Путіна навряд чи спатимуть спокійно. Іран усе менше і менше співпрацює з Росією щодо продажу зброї. Але не тому що боїться санкцій, а тому що зброя потрібна йому самому для власних цілей, сказав Кочетков.

Читайте також:

Новини заразКонтакти