Білорусь спливає від Росії: Лукашенко висунув новому уряду важливу вимогу

Лукашенко дав завдання новому уряду / Reuters

Лукашенко хоче, щоб Білорусь не залежала від Росії у енергетичній сфері навіть на 50-55%.

Білоруський глава держави Олександр Лукашенко доручив новому уряду вирішити питання енергетичної залежності Мінська від Москви.

Про це він розповів під час наради, присвяченій роботі нового складу Ради міністрів республіки Білорусь 4 червня.

За словами Лукашенка, Білорусь повинна дбати про розвиток свого внутрішнього ринку, а також експорту та зовнішнього попиту. У планах Мінська – серйозне зниження залежності від РФ та пошук нових ринків з метою імпорту енергетичних ресурсів.

"Немає експорту - немає валюти. Причому проблему залежності від ринку однієї країни слід вирішити остаточно. Ми не можемо навіть від братньої Росії залежати на 50-55%. Ми повинні диверсифікувати ринки", - підкреслив президент Білорусі.

У середу, 3 червня, президент Білорусі Олександр Лукашенко відправив у відставку білоруський уряд. Новим головою Ради міністрів став Роман Головченко, колишній глава військово-промислового комітету.

Нещодавно Лукашенко заявив, що Росія практично в два рази дорожче продає газ Білорусі, ніж країнам Європейського Союзу, і закликав уряд вирішити це питання.

Нагадаємо, незабаром Білорусь в рамках домовленостей зі США в енергосфері повинна отримати першу партію американської нафти.

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти